1

Astăzi, 7 februarie, am încheiat ultima serie de dezbateri la Moreni, cu privire la Implicarea tinerilor în dezvoltarea locală!

Dezbaterea a pornit de la provocările și soluțiile de dezvoltare locală cuprinse în cadrul chestionarului și identificate de tinerii de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale și Liceul Tehnologic Petrol, precum și de participanții la dezbaterea publică ce a avut loc în data de 21 decembrie 2021. Raportul de sinteză este disponibil aici.

Provocările care au atras atenția comunității din Moreni și propunerile de abordare ale acestora sunt:

  • lipsei unei informării și a unei infrastructuri de mediu / protecția mediului dezvoltată prin amplasarea mai multor coșuri de gunoi în spațiul public pentru colectarea selectivă;
  • gestionarea animalelor de companie abandonate prin înființarea unui nou adăpost pentru animalele de companie abandonate și sterilizarea acestora;
  • lipsei unei Infrastructuri adecvate de tineret și sport, precum și de informare și implicare a tinerilor prin înființarea unui nou adăpost pentru animalele de companie abandonate și sterilizarea acestora;
  • îmbunătățirii infrastructurii comunitare prin dotarea liceelor cu echipamente/laboratoare;
  • provocarea îmbunătățirii infrastructurii comunitare prin construirea unei autogări acoperite în Moreni.

De asemenea, evenimentul a abordat o serie de exemple de bune practici cu privire la implicarea și informarea tinerilor din partea reprezentanților EURODESK România și Instituția Prefectului - Județul Dâmbovița.

Nu în ultimul rând, au avut loc un exercițiu de identificare a activităților și programelor în care pot fi implicați tinerii cu sprijinul actorilor din comunitate și un exercițiu de ordonare a activităților pentru realizarea unei fișe de parcurs.

Proiectul „Tineri cu inițiativă pentru promovarea culturii civice în Regiunea Sud” este implementat de Asociația Societatea Academică de Științe Administrative, în parteneriat cu Asociația REPER pentru Management prin Valori și beneficiază de o finanțare în valoare de 51.215,25 Euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

O descriere detaliată a activităților proiectului, precum și rezultatelor urmărite este disponibilă pe pagina de internet a proiectului la http://administrative-sciences.com/ro/proiecte/tineri-din-regiunea-sud sau https://reper.info.ro/project/tineri-cu-initiativa-regiunea-sud/. Tot aici veți putea afla noutăți despre activitățile derulate și rezultatele deja obținute.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!